Att ge olika namn på olika saker är mycket modernt. Något som då är ganska slående är Hallongrottan Böcker & Kuriosa. Här handlar det om en annorlunda bokhandel i Stockholm som riktar sig mot feminism och queer. Detta är heller inte bara en bokhandel, utan blir som en hel träffpunkt för alla med samma läggning och intressen. Denna bokhandel drivs av en förening som går under namnet Hallongrottans Vänner, vilken avser att verka för att öka tillgången till feministiska möten och kulturyttringar. Här ska det samtidigt skapas ett nätverk för både utövare av denna kultur samt alla de konsumenter som finns.

Nu var även Hallongrottan, precis som Lotuz Magazine, verksam för många år sedan och ej heller här ledde detta till någon längre popularitet. Här handlade det som i många andra fall om att Hallongrottan Böcker & Kuriosa blev mycket populärt vid start, men efhallongrottanter ett tag falnade även intresset för detta. Kanske inte intresset falnade, då det fortfarande finns Hallongrottans Vänner runt om i Sverige, men det är svårt att driva en rörelse i dagens moderna värld utan att inbringa tillräckligt med kapital. Hur som helst är Hallongrottan och dess vänner inte på något sett död. Här anordnas det alltid något varje år, och det finns möten att gå på med ett väl uppbyggt nätverk.

Internationella kvinnodagen – Något för Hallongrottan

Särskilt på Internationella kvinnodagen är det viktigt för Hallongrottan och dess vänner att delta. Detta görs på flera olika platser i Sverige via alla de olika föreningar som har upprättats i olika städer. Särdeles starka är Hallongrottan och dess vänner i Norrköping och Hägersten. Ofta är det viktigt för många föreningar att vara representerade på nätet. För denna organisation är det svårt att hitta information om den, då de sidor som tidigare har funnits inte längre har samma information. Dock går det att finna dem via Facebook.