RFSL är ett förbund för alla som är homosexuella, lesbiska, eller har en så kallad annorlunda sexuell läggning. När det idag har blivit känt hur många som egentligen har en annan sexuell läggning än den heterosexuella kanske det heller inte ska beskrivas som särskilt annorlunda. Här är det istället något som ingen, eller i alla fall väldigt få, vågade tala om för cirka 20 år sen eller längre tillbaka. Idag kallas det istället för att komma ut ur garderoben, vilket i och för sig kan vara ett ganska roligt sätt att uttrycka det. I vilket fall finns RFSL för alla som vill ta del av den information som de har att ge, samtidigt som det för många kan löna sig att bli medlemmar.

När du är medlem i RFSL kommer du hela tiden att få uppdaterad information om vad som är viktigt att tänka på för dig som har en annan sexuell läggning än de som är heterosexuella. Kanske kan även detta vara lite konstigt att förstå, då alla bör inse faran i att eventuellt inte skydda sig eller i att inte ta hand om och värna om sina relationer. Egentligen är det inget annat än att du kanske gillar samma kön, eller att du själv vill förändra ditt kön som är den stora skillnaden.

RFSL finner du på nätet

RFSL har även en mycket informativ hemsida på nätet för de som vill ta del av deras information innan de bestämmer sig för att bli medlemmar. Som förening grundades RFSL reRFSLdan 1950 och har därmed varit verksamma i mer än 65 år. Under den tiden har mycket kunskap och lärdom samlats under detta tak. Därför kan det vara bra för alla att vara medlemmar i RSFL, och ta del av den information som de har att ge. Trots allt angår samhällets uppbyggnad alla som lever i det, och då kan det även bli lättare att förstå olika saker.